lake-1781692_1920

Litteratur är ju en konstform som är språk- och kulturbärande och som bildar förutsättningar för demokrati och yttrandefrihet. Litteratur är en oerhört populär konstform men det finns fler former i vår vardag som man inte tänker på, bland annat musik.

Musik finns överallt utan att vi tänker på det. Det är en form av konstnärligt, emotionellt och kulturellt uttryck, framför allt i följder av ljud och toner med hjälp av särskilda instrument eller med den mänskliga rösten. Förutom en konstform så är musik även en av dem störta underhållningsformerna, ett yrkes-utbildnings och vetenskapsfält, fritidsintresse och verktyg för kommunikation. Varje vecka arrangerar band, artister, orkestrar och mycket mer konserter. Det ger personer en möjlighet att både se och höra sin favoritmusik live. Var man än befinner sig i landet så finns det möjlighet att njuta av konserter, till exempel i Småland. Bor man i Småland eller är där på besök så kan man titta in på www.smot.nu för att hålla sig uppdaterad kring vad som erbjuds i landskapet i form av musik och teater.

En annan konstform som också är väldigt populär är fotografering. Det är något som alla antagligen har provat någon gång, antingen med en riktig kamera eller med en mobiltelefon. Den här konstformen har blivit väldigt populär eftersom tekniken har öppnat upp så att vem som helst kan skapa sin egen konst. Det kryllar av amatörfotografer idag som med enkelhet kan sprida sin konst på webben. Sociala medier och andra verktyg har också en del i varför fotografering har blivit så populärt, det krävs inget för att andra ska se kunna se sina skapelser. Att konstnären får sin konst uppmärksammad kan bidra till ett ökat engagemang i att fortsätta utvecklas. Så länge det finns ett mål med att sprida konsten så kommer det underlätta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *