Goddag alla skribenter och framtida författare!

I dag vill jag dela med mig av en ny samhällstrend som jag anser vara en av de få viktiga – att kunna prenumerera på mat och få den hemlevererad till dörren. Jag som konstnär och författare är sällan särskilt uppspelt över att åka till en grådaskig mataffär för att plocka på mig konservburkar. Drömmen hade varit att ha en exotisk kock som lagar mig de mest underbara måltiderna på en daglis basis. Detta är givetvis en dröm för tillfället och därför nöjer jag mig med att få mina måltider sammansatta av kunniga vetare inom det kulinariska – även om jag faktiskt behöver tillaga maten själv!

Eftersom att jag är laktosintolerant blir det väldigt mycket enklare att sätta ihop goda recept på nätet och få maten hemlevererad vid dörren istället för att behöva läsa alla innehållsförteckningar på alla de produkter jag planerar att handla. Det blir även mycket enklare att få tillgång till en hel och hälsosam kost som dessutom är helt och hållet anpassad till en laktosintolerant. Givetvis kan man dock även använda matkassar även om man inte har specifika matkrav eller allergier – grundtanken med matkassar är ju trots allt att man skall kunna ernjuta recept och måltider som har satts samman och planerats av kunniga inom området.

För er läsare som är laktosintoleranta kan jag gravt rekommendera en laktosfri matkasse som har utgjort min vardagsmat varje vecka i ett par månader nu. Den är verkligen välplanerad, god men framförallt lättlagad! Recept medföljer i matkassen och instruktionerna är väldigt enkla att följa även för de som inte har Gordon Ramsays naturbegåvning!

Ni som inte är laktosintoleranta kan givetvis besöka sidan och välja en matkasse som passar era behov – ni skall ju framförallt vara glada över att inte vara laktosintoleranta överhuvudtaget!
Som avslutning på dagens lilla vädring har jag skrivit ett par dikter med temat mat och kost – ta gärna en titt!

“God mat serveras på fat
Det finns ingen anledning att äta som en soldat.
Kosten är viktig om smaken är riktig
Vi äter alltid bättre än den som är värnepliktig!
Laktos eller ej så är matkassar din grej
Oavsett om du gift eller singel, pojk eller tjej!
Ät och var glad för mat mättar mun
Vi ser till att sippra ned godheter i en omättlig brunn.
Sjung!”
“En lasagne, rödspätta, köttbit eller mos
Gemensamt är dock att all mat kostar kos.
Genom all svett och os, stress och briljans
Vet vi att det kulinariska är en ouppnåelig dans!
Vi steker och kokar och stressar som tokar
För att skönja en smak från himmelrikets krokar.
Mat!”

Ha det gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *