pexels-photo-46274

Nu när mörkret börjar sänka sig över landet och kylan drar in är det perfekt att fly in i litteraturens värld. Bästa genren för den här årstiden tycker vi definitivt är deckare, thriller och rysare. Känn pulsen öka och blodet pumpa med någon av dessa böcker.

Sankta Psyko Jan börjar arbeta på en förskola. Gläntan är inte som andra förskolor eftersom den ligger i anslutning till Sankta Patricia – ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. På Gläntan vistas patienternas barn som under noggrann bevakning får träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken. Ingen vet Jans egentliga avsikt när han accepterade jobbet, eller vad som hände för 9 år sedan när han tappade bort William från förskolan han jobbade på då. Du som är intresserad av en psykologisk rysare i toppklass bör definitivt läsa ”Sankta Psyko”.

Stalker Prästen Rocky Kyrklund dömdes till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Det var nio år sedan och han själv minns ingenting. På grund av en svår olycka har han återkommande blackouter. En filmsekvens på en kvinna i sitt fönster skickas till polisen samma sommar som Rockys återanpassning till samhället. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Nya filmer fortsätter skickas in till polisen. Ingen förstår vad som händer och vem som är ansvarig men tankarna leder till Rocky Kyrklund. Lars Kepler gör storsuccé med sina bladvändare, nu är han tillbaka med ännu en som får dig att undra om du verkligen låst alla dörrar.

Avdelning 73 Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Hennes sista minne är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida. Under Emmas frånvaro har hennes sambo förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs allt för väl med. Emma blir allt mer övertygad om att hennes olycka inte var just det. Vem skulle vilja henne illa? När hon ligger på intensiven är säkerheten hög men när hon väl flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *